Még mindig népszerű a Pokémon Go

0

A Pokémon Go egy kiterjesztett valóságra épülő telefonos játék, amelyben az a feladatunk, hogy begyűjtsük a szabadon kóborló pokémonokat, majd azok tudását összemérjük a többi felhasználóval vívott összecsapások során. Egy adott pokémon megszerzéséhez a fizikai térben is helyet kell változtatni, így aztán a játék kiváló alkalmat szolgáltatott arra, hogy az emberek egy kicsit kimozduljanak, még jobban megismerjék közvetlen környezetüket. Igen ám, de már lassan két éve dühöng egy globális pandémia, ami nem kedvez az ilyen jellegű kikapcsolódásnak. És mégis: friss információk szerint a Pokémon Go még mindig népszerű, ráadásul továbbra is egy rakás pénzt termel.

Hiába ültünk otthon az elmúlt két évben, a Pokémon Go elérte az 5 milliárd dolláros bevételi küszöböt. A SensorTower nemrégiben publikált jelentése szerint a Niantic címe a 2016-os debütálás óta ennyit, sőt, még többet is megtermelt, mindezt a játékosok alkalmazáson belüli költekezésének köszönhetően, hiszen maga a játék alapvetően ingyenesen elérhető a mobil operációs rendszerek alkalmazásboltjaiban.

A játék továbbra is óriási népszerűségnek örvend az Egyesült Államokban, ahol 1,9 milliárd dollárt, vagyis az eddigi létezése során összehozott bevételének nagyjából 36,6 százalékát sikerült megtermelnie.

Nincs igazán nagy különbség abból a szempontból, hogy melyik platformon költenek többet a játékra, mind az Android, mind az iOS felhasználók szívesen járulnak hozzá a fejlesztés költségeihez. A zöld robotos rendszeren keletkezett a bevétel 52,8, míg az almás ökoszisztémán a forgalom 47,2 százaléka. A jelentésből az is kiderül, hogy a Pokémon Go 2021 első félévében 642 millió dollárt termelt, ami 34 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az emberek vélhetően örülnek, hogy a járvány visszaszorulásával kicsit kimozdulhatnak, és egy mobilos játék cuki lényekkel egyáltalán nem a legrosszabb ürügy arra, hogy elhagyjuk az otthonunk… A játékot eddig 632 millió alkalommal töltötték le, és úgy látszik, hogy népszerűsége töretlen. Ti játszotok még a Pokémon Go-val?

Amúgy ha a cuki lényecskék kajtatása és egymásnak ugrasztása nektek kicsit gyerekesnek hat, akkor tudnánk ajánlani egy komolyabb hangvételű, dark fantasy stílusú címet, amelyet a lengyel CD Projekt RED fejleszt, és a Witcher világán alapul. Az ötlet hasonló, szörnyvadászos küldetéseket kell teljesíteni, mint egy vaják, ám akárcsak a Pokémon Go esetében, a fizikai térben is mozognunk kell, hogy azokat teljesíteni tudjuk. A The Witcher: Monster Slayer megjelenése lassan időszerű, ugyanis azt a nyárra ígérték a fejlesztők.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid