Méretes aksit kap a Huawei Mate 10

1

A Huawei Mate 10 egy pokolian izgalmas készülék, bivaly hardver, mesterséges intelligencia, gyönyörű megjelenítő – csak hogy párat említsek a telefonnal kapcsolatos kulcsszavakból. A legújabb érdekesség forrása a gyártó, amely felfedte a mobil akkumulátorának kapacitását, és ezúttal egy igazán jó hírt adhatunk tovább Nektek. 

A Huawei kiposztolta Twitterre a Mate 10 akkumulátorkapacitását egy hangulatkeltő, vagy inkább fokozó rövid videó formájában. A telefon belsejében egy 4000 milliamperórás telep látja majd el energiával a sok apró hardverelemet. És hogy ez miért olyan jó? Nos, ahogyan a forrás is rámutat, a jelenlegi csúcsmezőnyben nem igazán van egyetlen olyan okostelefon sem, amibe ekkora akku került volna.  A Samsung Galaxy Note 8 esetében be kell érni 3300 milliamperórával, az iPhone X 2716 milliamperórát tud, az LG V30 burkolata alatt egy szintén 3300-as battéria található, és így tovább.

A legnagyobb méretű zászlóshajó phableteknek sincs 3500 milliamperóránál nagyobb akkumulátora, és ez sok esetben meg is látszik az üzemidőn, például a Note 8 sem igazán remekel ilyen téren. Ehhez képest itt van a Mate 10, aminek lesz egy 10 nanométeres csíkszélességű lapkakészlete, és a konkurencia telefonjaihoz képest jóval nagyobb akkumulátora. A felsorolt tények után okkal reménykedhetünk abban, hogy keveset kell a konnektoron csüngeni egy ilyen mobillal.

Egyébként a Huawei levédetett egy szabadalmat, ami “U”névre hallgat. Pontosan nem tudni mi lehet ez, de a legtöbben úgy vélik, hogy ez lehet az új digitális asszisztens, amiről korábban annyit lehetett hallani. A logó is napvilágra került, a kérdés már csak az: vajon mi lesz a virtuális segítő végleges neve?

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid