A Motorola Edge S az első mobil Snapdragon 870 lapkával

0

A közelmúltban leplezték le a Snapdragon 870 lapkakészletet, amely a korábbi 865 chipset emelt órajelű, ráncfelvarrott változata. Végre megérkezett az első készülék, amelynek burkolata alatt ez a hardver teljesít szolgálatot, mégpedig a Motorola Edge S, amelynek forgalmazása már meg is kezdődött Kínában. Lássuk a fontosabb jellemzőket!

Az okostelefon belsejében tehát a 7 nanométeres gyártási eljárással készülő, 8 magos processzort dolgoztató, maximum 3,2 GHz-en pörgő konstrukció végzi a számításokat. Természetesen a Motorola újdonsága támogatja az 5G kapcsolatokat, ami pedig az operatív memóriát és a tárhelyet illeti, választhatunk 6 vagy 8 GB RAM-mal, valamint 128 vagy 256 GB UFS 3.1 háttértárral ellátott verzió közül.

Az okostelefon képernyőjén 6,7 hüvelykes, a képfrissítési ráta 90 Hz, a felbontás pedig 2520 x 1080 pixel. A képernyő HDR10 támogatással is rendelkezik, és két külön kivágásban foglalnak helyet az előlapi kamerák. Az egyik modul 16, a másik pedig 8 megapixeles felbontással dolgozik. Ujjlenyomat-olvasó sajnos nem jutott a kijelző alá – IPS LCD képernyő mellett necces is lett volna -, de azért nem kell lemondani róla, helyét az oldalsó kereten találta meg. Maradjunk még kicsit a kameráknál!

A Motorola Edge S hátoldalán egy 64 megapixeles elsődleges képrögzítő egység található, amelynek rekeszértéke f/1,7, a szenzor képes 6K minőségben felvenni a mozgóképet, mégpedig 30 képkockával másodpercenként. A kamerakészlet részét képezi még egy 16 megapixeles, ultraszéles látószögű, fázisdetekciós autofókusszal spékelt modul, illetve egy 2 megapixeles fix fókusszal dolgozó mélységérzékelő, valamint egy ToF érzékelő is.

A Motorola újdonsága egy 5000 mAh kapacitású telepből nyeri az energiát, amelyet akár 20 wattos töltőkkel is lehet táplálni, ráadásul a szükséges adapter benne is lesz a telefon csomagolásában. A készülék ugyan nem áll ellen a víznek, de kapott egy fröccsenéssel szembeni védelmet biztosító IP52 bevonatot. Nem maradt le róla a fülhallgató kimenet sem, van tehát töltő(!), ráadásul még egy üvegfólia is lesz a telefon képernyőjén, előre felhelyezve. Tok is jár.

A Motorola Edge S már előrendelhető Kínában, a kiszállítás február harmadikán kezdődik. A készülék 250 eurónak megfelelő helyi pénzről indul, ami hazai valutában nagyjából 90 ezer forintot jelent, ezért cserébe egy 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral szerelt variáns kerülhet az ottani vásárlók birtokába. Globális forgalmazásról egyelőre nincs szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid