A Motorola magába olvasztja a Lenovót

0

A jövőben még több Motorola márkájú mobilra lehet majd számítani. Az ok egyszerű: a kínai Lenovo – ami ugye a Motorola tulajdonosa – úgy határozott, hogy a Motorola névnek jobb a csengése, ezért fokozatosan leépíti a saját márkájú telefonok forgalmazását, és mobilos részlegét teljes egészében a Motorolába olvasztja.

Ez nem csupán újracímkézést jelent, a Lenovo Mobile Group elnöke szerint az átszervezés eredményeként ugyan a Motorola felépítése nem változik, de átveszi a jelenleg Lenovo Mobile-ként ismert divízió felett az irányítást. A Lenovo Mobile fokozatosan csökkenteni fog az általuk gyártott mobilok számán, míg végül az összes telefonjuk Motorola márkajelzés alatt jelenik majd meg. Az egyesített vállalat egyébként nagyban fog a Motorola korábbi kutatási és fejlesztési tapasztalataira hagyatkozni.

A Lenovo mobilos ágazata egyébként nem csak a Motorolát foglalja magában, gondoljunk csak a nemrég piacra dobott ZUK mobilra. A ZUK nevű almárka a nemzetközi színtéren igyekszik majd jelen lenni.

A Lenovo legutóbbi pénzügyi jelentései enyhe esést mutattak az első negyedévi kiszállításokat illetően, valamint egy 292 millió dolláros veszteséget. Valószínűleg ez állhat a döntés hátterében.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid