Nagy bukás a HTC One M9, ezért egy teljesen átdolgozott csúcsmobil követi majd

0

Azt eddig is tudtuk, hogy nem lett sikeres a HTC új csúcsmobilja, a One M9, egy friss jelentésből azonban a pontos eladási adatok is kiderülnek. Nincs mit szépíteni, ez most nem jött be a gyártónak.

A HTC One M9 3 hónapja jelent meg, és ez idő alatt 4.75 millió darab fogyott a készülékből, ami 43.75%-kal kevesebb, mint amit a One M8 produkált tavaly ugyanebben az időszakban. Összehasonlításképpen a Galaxy S6 modellek nagyjából egy hónap alatt érték el a 10 millió eladott példányt, és ez sem számít annyira kiemelkedő eredménynek.

A One M9 sikertelenségének oka nagyrészt az lehet, hogy nem sokat változott az elődjéhez képest, külsőleg pedig szinte ugyanúgy néz ki. Leginkább a kamerákon javítottak, illetve kicserélték a processzort a Snapdragon 810-re, ami viszont eléggé melegszik, tehát még ez sem említhető teljes mértékben pozitívumként.

HTC-One-M9-renders-4

A helyzet tehát nem túl rózsás, ami miatt a HTC részvényei mélyzuhanásba kezdtek, és még az is felmerült mint lehetséges opció, hogy az ASUS felvásárolja a gyártót. Ez utóbbi valószínűleg nem fog megtörténni, a HTC inkább máshogy mászna ki a slamasztikából. Cher Wang, a vállalat vezérigazgatója nemrég arról beszélt, hogy egy teljesen újragondolt dizájnnal és innovatív funkciókkal rendelkező csúcsmobilt mutatnak be októberben, amihez nagy reményeket fűznek.

Azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a Sony nagyon hasonló cipőben jár. Ők sem igazán tudtak mostanában megújulni, ami meg is látszik az eladási mutatókon, ráadásul ők is éppen most dolgoznak egy teljesen átszabott csúcsmobilon (Xperia Z5?), ami talán pont ősszel érkezik, hasonlóan a HTC üdvöskéjéhez.

DigiTimes

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid