Nagy bukás lehet a Samsung Z1

1

A Samsung első Tizen OS-t futtató mobilja, a Z1 nem olyan régen került az indiai boltok polcaira, és elsősorban a kedvező – alig 92 dollárnak megfelelő – árával igyekezett elnyerni az ázsiai ország vásárlóinak kegyeit. Úgy látszik azonban, hogy hiába a pénztárcabarát ár, valamint az Android applikációk emulálásának lehetősége, a Z1 mégsem nyerte el a vásárlók tetszését.

A Tizen OS eredetileg csúcsmodelleken futott volna, ám amikor a partnerek kihátráltak a projektből, és a Samsung magára maradt, úgy döntöttek, hogy inkább olcsó néptelefonokat hajtó operációs rendszert faragnak belőle. A Sony rajongók utálatát a név miatt elnyerő Z1 nem váltotta be a dél-koreai vállalat reményeit, elégedetlen visszajelzések érkeznek mind a szakma, mind a felhasználók felől.

samsung_z1_mahesh_telecom_facebook

Az egyik legnagyobb gond az alkalmazások mennyisége, vagyis jobban mondva azok hiánya, és mivel Indiában 280 gyártó kínálja a telefonjait, nagyrészt Androiddal, egy kevés applikációt felmutató operációs rendszernek nem sok esélye van labdába rúgni. Hiába az emulálási képesség, hiába az alacsony ár.

A másik, ami sokaknak nem tetszett, az a rendkívül gyenge kamera. Mondjuk fogalmam sincs mit vártak egy 3.1 megapixeles modultól… Lehetséges, hogy a későbbiekben még lesz pár vásárló, akik az alacsony ár miatt beruháznak a Z1-re, de lényegében kimondhatjuk, a Samsung ezen készüléke egy bukott próbálkozással egyenértékű. A Z1 jelenleg csupán Indiában elérhető, és ilyen szereplés után lehetséges, hogy más országokban nem is kerül forgalomba. A Sony fanok elégedettek lehetnek. :)

Pocketnow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid