Népszerű alkalmazások tucatjai lesznek előre telepítve a Huawei mobilokon

0

Amint azt tudjátok, a Huawei nem használhatja többé a Google Szolgáltatásokat telefonjain, vagyis kimaradnak a keresőóriás népszerű alkalmazásai, és persze a Play Áruház is. A kínai gyártó nem esett kétségbe, sőt, más cégekkel összefogva igyekszik olyan alkalmazás és szolgáltatás kínálatot összehozni, amivel nem lesz annyira érezhető a Google jelenlétének hiánya. Emellett állítólag arra is készülnek, hogy nagyjából 70 népszerű Android alkalmazást előre telepítenek minden jövőbeli okostelefonjukra.

Az előre telepített applikációk listája értékesítési régiónként változni fog, és a Play Áruház aktuális statisztikái alapján rendszeresen frissítik majd. Persze néhány igazán populáris alkalmazást így sem tehetnek elérhetővé, szóval valószínűleg kiesik majd a Facebook Messenger, az Instagram és a WhatsApp is, köszönhetően a jelenleg is érvényben lévő szankcióknak, melyeket az USA kormánya rótt ki a kínai vállalatra. Mindenesetre dicséretes, hogy azon vannak, hogy a Kínán kívüli felhasználóiknak a lehető legkisebb legyen a hiányérzete.

Ilyen lehet a Huawei P40 Pro Premium Edition

Az új hírek egy zárt ajtók mögött tartott prezentációról származnak, melyet a Huawei a közelmúltban kelet-európai újságírók számára rendezett. Az új megközelítés állítólag már érvényben lesz a P40 széria debütálásakor, amire várhatóan március 26-án kerül sor. Nyilvánvaló, hogy a Huawei olyan jövőt tervez, amiben teljesen független a Google fennhatóságától, ennek számos nyilvánvaló jele van. Ott van például a többi kínai gyártóval kötött szövetsége (GDSA), amelynek célja egy közös alkalmazáskínálat létrehozása, ami egyszerre lenne elérhető az Oppo, a Vivo, valamint a Xiaomi mobiljain. Aztán ott van a Huawei folyamatos alternatíva keresése a Google applikációira, ilyen indíttatással kezdődtek tárgyalások a kínai cég és a TomTom között. És persze keményen dolgoznak a Huawei Mobile Services-en (HMS), ami egy komplett szolgáltatásrendszer.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid