A Nokia máris elindította az Android 10 frissítéseket

0

Még mindig hatalmas probléma az Android operációs rendszer fragmentáltsága, ám az elmúlt egy-két évben történtek lépések ennek felszámolására. Vannak olyan cégek, amelyek példaértékű magatartást tanúsítanak, amikor az általuk gyártott okostelefonok frissítéséről van szó. Ezek közé tartozik a Nokia brandet menedzselő HMD is, amely most hivatalosan is bejelentette, hogy elindult a Nokia 8.1 Android 10 frissítése. A készüléket ráadásul hamarosan további modellek követik.

Az update-tel járó változások részletes listája egyelőre nem érhető el, de azt tudjuk, hogy a most érkező firmware többek között a vadonatúj gesztusvezérlést és a Smart Reply funkciót is elhozza a Nokia telefonjára. A frissítés ezenkívül új alkalmazásengedélyeket, sötét témát, Focus Mode-ot, és Family Linket hoz, ezek mind a friss Android kiváló újításai.

A HMD Global a tervei szerint idén még legalább két másik Nokia okostelefonra fogja eljuttatni az Android 10 rendszert, ezek pedig a Nokia 7.1, valamint a Nokia 9 PureView lesznek. Ha netán érdekelnek a gyártó további tervei a frissítéseket illetően, ezt a cikket ajánljuk.

A Nokia 8.1 2018 decemberében debütált, a burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 710 lapkakészlet dolgozik kiszereléstől függően 4 vagy 6 GB RAM-mal, míg a belső tárhely kapacitása 64 vagy 128 GB-os lehet. A hátlapon duál kamerakészlet virít 12, illetve 13 megapixeles érzékelőkkel, a megjelenítő pedig Full HD+ felbontásban jeleníti meg a tartalmakat. Összességében véve egy remek középkategóriás okostelefonról van szó, ami most az új rendszerrel tovább fokozhatja a felhasználói élményt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid