Hamarosan bemutatják az új Huawei csúcshardvert

0

A kínai Huawei legújabb HiSilicon Kirin chipsetjének bemutatója egy november 5-ei különleges rendezvény keretein belül lesz megtartva. A vállalat már kiküldte a meghívókat.

Az esemény központi eleme a Kirin 950 hivatalos felfedése lesz a nagyérdemű előtt, a lapkát már augusztusban lebuktatták a különféle benchmark (szintetikus teszt) alkalmazások. A Huawei úgy látszik végre készen áll a bemutatóra, így mi is megismerhetjük a csúcsmodellekbe szánt, házon belül fejlesztett hardvert. A meghívást kapott források egyike azt állítja, hogy a lapka CPU-ja Cortex-A72 magokat rejt magában, illetve, hogy a konstrukció részét képezi egy Cat.10-es LTE modem is. A processzort a TSMC-féle 16 nanométeres FinFET eljárás révén állítják elő, állítólag.

A bemutatóra szóló meghívó

A bemutatóra szóló meghívó

Az előbb említett korábbi szintetikus teszteredmények már adtak egy közelítő képet a lapkáról. A Kirin 950 nyolcmagos processzorral dolgozik, mégpedig a legfejlettebb ARM megoldásokat jelentő Cortex-A72-es magokkal, ahogyan az imént említettem. A magok órajele akár 2.4 GHz-es is lehet. A négy darab Cortex-A72-es mag mellett további négy Cortex-A57-es mag is található az egységben, míg a grafikai számításokat egy Mali-T880 GPU végzi. A chipset ráadásul támogatja az LPDDR4 RAM-okat is. Ezzel a kiépítéssel cseppet sem meglepő, hogy a Kirin 950 leiskolázott olyan chipseteket is, mint például a Samsung gyártotta Exynos 7420, amely az idei legerősebb zászlóshajók belsejében teljesít szolgálatot.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid