Periszkópos zoom kamerával jöhet a Xiaomi Mi MIX 4

0

Az idei év egyik legérdekesebb kamerás újítása kétségtelenül a megnövelt optikai zoomot kínáló periszkópos megoldás, amelyet hamarosan a Xiaomi is átvehet a rajongók legnagyobb örömére.

Jelenleg két mobil van, amely ilyen technológiát használ, a Huawei P30 Pro és az Oppo Reno 10x Zoom Edition, ezek egyaránt 5-szörös optikai és 10-szeres hibrid zoomra képesek. Nemrég azonban a Samsung is bemutatott egy ilyen kamerát, most pedig a Xiaomi védetett le egy hasonló megoldást Kínában.

A Xiaomi fejlesztése nagyon hasonló ahhoz, amiket eddig láthattunk, egy tripla kamerás apparátusról van szó, amely tartalmaz egy periszkópos lencserendszert is. Az Oppo korábbi sajtóképén jobban látszik, hogy hogyan működik az egész:

Egyelőre keveset tudni a Xiaomi fejlesztéséről, de állítólag a telefotó kamerát is felszerelik majd optikai képstabilizátorral, és itt is 5-szörös veszteségmentes zoomra lehet számítani, mint a Huawei vagy az Oppo esetében. Bár hivatalosan nyilván még nem erősítették meg, de a spekulációk alapján a Xiaomi Mi MIX 4-ben debütálhat a gyártó fejlesztése. A készülék érkezése valamikor idén ősszel várható.

A Mi MIX 4-ről egyébként eddig mindössze három dolgot árult el a Xiaomi. Az első az, hogy lesz ilyen készülék, vagyis hivatalosan is megerősítették már az érkezését, a második, hogy “megéri várni rá“, a harmadik pedig, hogy jobb érzékelőt kap a fő kamera, mint a Samsung 64 MP-es ISOCELL Bright GW1 szenzora. Ez utóbbit egyébként a Xiaomi vezető termékmenedzsere árulta el nemrég, és igazából annyira nem meglepő, hiszen a nagy felbontás ellenére a Samsung fejlesztése nem egy csúcskategóriás megoldás, inkább a felső-középkategóriába sorolható.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid