Rosszul járhatnak az európai Samsung Galaxy Note 20 vásárlók

0

A Galaxy S20 széria esetében a korábbiaknál is nagyobb visszhangot kapott, hogy mekkora különbségek vannak a különböző piacokra szánt modellek között. A Snapdragon 865 látványosan jobbnak bizonyult a Samsung saját fejlesztésű Exynos 990 processzoránál, ami miatt sokan kritizálták a vállalatot. A hamarosan érkező Note 20-szal pedig nem hogy javulni fog a helyzet, de még romlik is, legalábbis a legfrissebb hírek szerint.

Korábban azt pletykálták, hogy készül az Exynos 990 frissített változata, az Exynos 992, ami már modernebb gyártástechnológiát használ majd, és nem csak energiatakarékosabb, de erősebb is lesz. Egy ilyen processzorral a Samsung felzárkózhatott volna a Snapdragon 865-höz, most azonban úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi.

Az egyik ismert szivárogtató azt írta Twitteren, hogy a Galaxy Note 20 és a Note 20 Ultra esetében továbbra is a nem túl jó hírben lévő Exynos 990-et használja majd a Samsung, legalábbis bizonyos piacokon (pl. Európában).

A Galaxy Note 20 készülékek másik fele viszont frissített Qualcomm processzort kap, név szerint a Snapdragon 865+-t, ami durván 10%-os teljesítménynövekedést hozhat. A legerősebb CPU mag órajele már a 3,1 GHz-et is elérheti, és az Adreno 650 GPU is magasabb frekvencián pörög.

Úgy néz ki tehát, hogy az európai Galaxy Note 20 (és Note 20 Ultra) vásárlóknak be kell majd érniük a kisebb teljesítményt és üzemidőt nyújtó, illetve jobban melegedő Exynos 990-nel, ami még a Snapdragon 865-höz képest is csúnyán alulmaradt (sőt, bizonyos tesztekben még a korábbi 855-höz képest is), miközben más piacokon már a vadonatúj Snapdragon 865+ előnyeit élvezhetik majd a felhasználók.

Végül fontos megjegyezni, hogy ezek egyelőre nem hivatalos infók, de amennyiben beigazolódnak az értesülések, akkor óriási szakadék lehet a különböző piacokra kerülő Galaxy Note 20 készülékek között.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid