A Samsung különleges OLED megjelenítőket mutatott be

0

Los Angeles városában most tartották az éves Display Week kiállítást, ami – ahogyan a nevéből is kitalálható – az érdekesebbnél érdekesebb kijelzők bemutatására hivatott. Egy ilyen eseményről természetesen nem hiányozhat a Samsung sem, amely egyebek mellett egy 12,4 colos feltekerhető OLED képernyőt is bemutatott.

Természetesen nem ez az első feltekerhető organikus kijelző, amit valaha láttunk, ugyanakkor az tény, hogy ez az eddigi legnagyobb, ráadásul egy egészen apró tekercsbe is össze lehet hajtani. A panel 49 mm-től egészen 254,4 mm-ig kiterjedhet, ami egészen elképesztő, ötszörös méretezhetőséget jelent a jelenlegi tekerhető képernyőkhöz viszonyítva.

A Samsung Display mindezt egy O-alakú tengely alkalmazásával vitte véghez, amely egy papirusztekercset imitál. A vállalat a megoldást Rollable Flexnek nevezi, a panelt teljesen fel lehet tekerni az általuk fejlesztett tengelyre.

A Rollable Flex mellett a Samsung bemutatta a Flex In & Out OLED megjelenítőt is, amely képes mindkét irányba hajlani, ellentétben a mostanság alkalmazott technológiákkal.

Ezek sem piskóta technológiai fejlesztések, de talán az utolsó viszi a prímet mind közül. A Samsung egy olyan OLED panelt is bemutatott, amely egyszerre rendelkezik beépített ujjlenyomat-olvasóval és pulzusmérővel. A jelenlegi technológia esetében a biometrikus azonosítás a paneleknek csupán egy részén működik, de az, amit a Samsung kidolgozott, lehetővé teszi, hogy a képernyő bármely részén megtörténjen az ujjlenyomat azonosítása.

A gyártó a fényérzékelő szerves fotodiódát közvetlenül a panelbe integrálta, ezáltal a konstrukció lehetővé teszi az erek összehúzódásának és elernyedésének megfigyelését. Ennek köszönhetően képes leolvasni a pulzusszámot, kalkulálni a vérnyomást, illetve mérni a felhasználó aktuális stressz-szintjét is.

Hogy aztán ezek a jövőt idéző, különleges panelek mikor kerülnek olyan termékekbe, amelyeket mi, egyszerű földi halandók is megvásárolhatunk – valószínűleg nem kevés pénzért – azt egyelőre nem tudni. A bemutatott képernyők különlegességét és funkcionalitását tekintve erre még jó eséllyel várnunk kell egy darabig. Azt viszont mindenképp jó látni, hogy a dél-koreai gyártónál egy percre sem állnak le a fejlesztéssel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid