Snapdragon 865+ procival jöhetnek az új Samsung csúcskütyük

0

Korábban még arról olvashattunk pletykákat, hogy a Qualcomm nem tervezi piacra dobni a Snapdragon 865+ processzort, azóta viszont már felbukkant az új chip, most pedig azt beszélik, hogy több hamarosan érkező Samsung kütyüben is ez dolgozhat.

Az egyik megbízható forrás szerint a Snapdragon 865+ megtalálható lesz a Galaxy Note 20 szériában, a hajlítható kijelzős Galaxy Fold 2-ben, a szintén hajlítható Galaxy Z Flip 5G-ben, valamint a Galaxy Tab S7 táblagépekben is. A dél-koreai gyártó állítólag rendesen bevásárolt az új lapkából, így a többi vállalatnak kicsit nehezebb lesz hozzájutnia, főleg eleinte.

A Note 20 mobiloknál szokás szerint nem minden piacra a Snapdragon procis verzió kerül, a készülékek egy részében az Exynos 992 dolgozhat, ami még szintén bemutatásra vár. Mindkét chipset a második félévben debütál, ahogyan az említett készülékek is. A nagy részük minden bizonnyal már augusztusban bemutatkozik.

A Snapdragon 865+ egyébként nemrég feltűnt az AnTuTu adatbázisában is, ami szintén megerősíti az új lapka érkezését. A chip természetesen az alap 865 frissített változata, amelyben a legerősebb mag 3,1 GHz-en pöröghet majd, a másik három erősebb mag pedig 2,4 GHz-en. Ezek mellett lesz négy energiatakarékos mag, ezek 1,8 Ghz-en fognak dolgozni a hírek szerint.

Az egyelőre még kérdéses, hogy mennyivel lesz erősebb a Snapdragon 865+ a sima 865-nél, és persze azt sem tudjuk, hogy az Exynos 992 meg tudja-e majd közelíteni tudásban és teljesítményben, vagy marad a szakadék, amit a különböző Galaxy S20 verziók esetében láthattunk.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid