Snapdragon processzorok válthatják a Huawei Kirin chipjeit

0

Már hivatalosan is megerősítette a Huawei, hogy valószínűleg lőttek a saját fejlesztésű Kirin chipeknek az amerikai tiltások miatt, és így a gyártónak más hardverek után kell néznie, ha továbbra is szeretne telefonokat gyártani, ez pedig természetesen nem kérdés. A legfrissebb hírek szerint a Qualcomm lehet az egyik befutó.

Az amerikai tiltások nem azt mondják ki, hogy semmi esetben sem lehet a Huaweijel üzletelni, “csak” speciális engedélyhez kötik ezeket a tranzakciókat, vagyis az USA kereskedelmi hivatala határozza meg, hogy mit kaphat a kínai vállalat, és mit nem.

A Kirin processzorokat eddig gyártó TSMC nem szállíthat többet a Huaweinek, így jelen állás szerint a Mate 40 modellekben debütáló Kirin 9000 lesz az utolsó saját fejlesztésű lapka. Hogy utána mi lesz, az még kérdéses, de a Qualcomm állítólag nagyon erősen lobbizik az amerikai kormánynál, hogy megkapják a szükséges engedélyeket, amelyek lehetővé teszik, hogy 5G-s chipseteket adjanak el a kínai vállalatnak.

A Qualcomm azzal érvel, hogy ha nem kapják meg ezeket az engedélyeket, akkor a MediaTek vagy a Samsung kerülhet előnybe. A MediaTekkel egyébként már aktívan tárgyal a Huawei, vannak is már olyan telefonjaik, amelyekben a tajvani félvezetőgyártó processzorai dolgoznak, de ezek egyelőre csak belépőszintű vagy középkategóriás megoldások. Ha azonban megkapja a Qualcomm az zöld utat, akkor könnyel lehet, hogy a Huawei P50 mobilokba már Snapdragon 875 kerül.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid