Sony Xperia Z3 széria – nem biztos, hogy megéri a bootloader nyitás

0

A Sony Mobile megerősített egy rossz hírt az olyan Xperia Z3 és Z3 Compact tulajdonosok számára, akik esetleg szeretnék készülékük bootloaderét kinyitni.

Egy nyitott bootloader előnye lehet például az, hogy számos olyan, külső fejlesztő által készített kernelt használhatunk telefonunkon, amik jobb teljesítményt eredményezhetnek, ennek azonban hátrányai is vannak. A Z3 szériánál az a gond, hogy így elveszíthetünk néhány “haladó funkciót” a mobilunk kamerájából.

Sony-Xperia-Z3-es-Z3-CompactHol rejlik az ördög mindezekben? Ott, hogy a Sony legfrissebb készülékeinél néhány új kamera algoritmus DRM (Digital Right Management – Digitális jogok kezelése) által van védve, ezek azonban elvesznek, amikor kinyitjuk a készülék bootloaderét. Így sajnos ennek következtében búcsút inthetünk például a kamera zajcsökkentő algoritmusának, emellett negatívan befolyásolja a képeink minőségét gyenge fényviszonyok mellett.

A kamera az egyik fő erőssége az új Z3 szériának, így kétszer is gondoljuk meg, mielőtt úgy döntenénk, hogy belepiszkálunk a szoftverbe.

A Sony felhívásának egy részletét ragadnám ki saját Bootloader Unlocking weboldalukról (Az eredeti angol szöveg teljes egészében olvasható a “Risks” fejezet alatt).

A csúcskészülékeinknél, melyek a legfrissebb szoftver változatokat futtatják, mint például az Xperia Z3, a DRM biztonsági kulcsok törlődése hatással van néhány haladó kamera funkcióra. Például eltűnik a zajszűrési algoritmus, és romlik a teljesítmény, amikor gyenge fényviszonyok mellett készítünk fotókat.

XperiaBlog

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Tóth Ádám

Jelenleg a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karának Igazgatásszervező szakos hallgatója. A jogi pálya mellett szenvedélye a mobilok és az informatika világa. Hobbiként zenéléssel és rajzzal foglalkozik, továbbá költőként is bontogatja szárnyait.

NapiDroid