Spontán téglásodhatnak a Google Pixel 3 mobilok

0

Bár már hamarosan a Google Pixel 6 mobilok debütálásának örülhetünk, azért valószínűleg akadnak szép számmal most is, akik valamilyen korábbi Pixel okostelefont használnak. Közülük egyre többen számolnak be arról, hogy újabban a Pixel 3 és Pixel 3 XL modellek minden különösebb ok nélkül egyszerűen tönkremennek. A probléma egyre több felhasználót érint, ráadásul a dolog nem is mostanában kezdődött.

A hírek szerint a készülékek “téglásodása” (így nevezzük, ha a telefon már nem hajlandó bekapcsolni, semmilyen módon nem hasznosítható, maximum téglának) már hónapokkal ezelőtt megkezdődött, ám a jelenség csupán mostanában kezdett komolyabb mértéket ölteni. Az egészben a legrosszabb az, hogy a keresőóriás egyelőre nem talált megoldást a problémára, az pedig különösen kellemetlenné teszi a szituációt, hogy a legtöbb ilyen készülékre már nincs garancia. A szóban forgó Pixel generáció 2018 októberében debütált.

Pixel 3 XL

Szóval most jelenleg az történik, hogy a felhasználók különböző támogatási fórumokon, közösségi csatornákon panaszkodnak és osztják meg történeteiket arról, hogy az eddig egyébként megbízható Pixel 3 mobiljuk hogyan ment tönkre egyik napról a másikra, mindenféle különösebb előjel nélkül. A készülékek a Qualcomm Emergency Download Mode (EDL) üzemmódjába lépnek, amely egyáltalán nem engedi új ROM telepítését – a bootloaderhez hozzáférni nem lehetséges.

A jelenség okát egyelőre senki nem tudja megmondani, de azért akadnak tippek. Egyesek szerint egy biztonsági frissítés tehetett be a készülékeken futó rendszernek, mások pedig úgy vélik, hogy valamilyen hardveres meghibásodás lehet a háttérben, pontosan úgy, ahogyan az LG G7 mobilok esetében anno. Egyelőre a Google nem kommentálta hivatalosan, hogy mitől mennek gallyra a Pixel 3 mobilok, amíg ez nem történik meg, addig csak találgatni lehet, és félő, hogy megoldást is csak a keresőóriástól remélhetnek az érintettek, már ha lesz egyáltalán.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid