Terjed az Android Oreo, de a Pite még sehol – itt vannak az októberi eredmények

0

Tudjátok, a Google minden hónapban közzéteszi, hogy melyik Android kiadás mekkora szeletet hasított ki magának a piacból, avagy a készülékek mekkora hányadán fut egy adott verzió. Megérkezett az októberi összesítés, ami jó hírekkel szolgál az Oreo disztribúciót illetően, miközben a Pie főverzió még mindig Sohaországban sül…

Cirka három hónap telt el, mióta megjelent az Android 9.0 Pie stabil kiadása, de még mindig nem tűnt fel a havi összesítőben, amit a Google rendszeresen napvilágra hoz. Ez azt jelenti, hogy a részesedése még nem érte el a 0,1%-ot. Viszont az Oreo egyre jobban terjed, a Nougat pedig lassú hanyatlásnak indult. Az Oreo gyarapodása a gyártók frissítéseinek, és a rengeteg középkategóriás, valamint belépőszintű készülék érkezésének köszönhető, amelyek már gyárilag ezt a rendszert futtatják. Ha visszaemlékeztek, a legtöbb modell, ami az elmúlt hónapokban debütált Android 8.1 vagy 8.0 Oreo rendszert futtatott már alapból. Ez a tény sokat dobott a kekszes disztribúció részesedésén, ami már 21,5%-os.

A többi Android verzió nagyjából ugyanúgy áll, mint eddig, persze egy folyamatos, ám elhanyagolható mértékű csökkenés mindegyik esetében kimutatható.

Azok az Android rendszerek, amelyek nem jutottak el a készülékek 0,1 százalékára sem, nem szerepelnek a táblázatban. Az adatok gyűjtését hét napig végezte a keresőóriás, az eredményeket pedig október 26-án összesítette. Az itt látottak alapján hamarosan lekerül a listáról a 2.3-as Gingerbread, végleg eltűnik a múlt homályában, bár ezt a szép hosszú karriert, amit befutott, soha senki nem tudja majd elvitatni tőle. Nektek melyik Android fut a telefonon, tableten?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid