Tripla kamerával jöhet a Xiaomi hajlítható mobilja

0

Igazából nem tudjuk, ti hogy voltatok vele, de szerintünk már ideje volt ismét hallani a Xiaomi hajlítható okostelefonjáról, hiszen régóta csend telepedett a termékkel kapcsolatos szóbeszédek helyére. A kínai gyártó azonban nemrég levédetett néhány formatervi megoldást az Európai Szellemi Tulajdonok Hivatalánál, és ezek mind a flexibilis készülékhez köthetőek. Ezekből a dokumentumokból kiderül, hogy a mobil triplakamerás képrögzítő egységgel büszkélkedhet majd. Csak éppen azt nem tudjuk, miként lehet majd vele fotózni.

Korábban már láttuk videón a szerkezet prototípusát, és tudjuk, hogy a telefont háromfelé osztotta a gyártó, a jobb és a baloldali rész is behajtható lesz. Ebben az állapotban takarják a hátoldali kamerákat, habár a telefonon lesz egy előlapi kamera is, amit nem fog elfedni semmi. Persze egy pop-up mechanizmus révén előcsalogatható szenzor is benne van a pakliban.

Mint az alábbi nemhivatalos renderképen is látható, a megjelenítő hátrahajtott részei afféle másodlagos képernyőt képeznek, de takarják a kamerát. Nem kizárt, hogy csak nyitott állapotban lehet majd fotókat lőni a Xiaomi hajlítható telefonjával. (A képeken mondjuk mind a két irányba hajlítható a mobil, de ezt egyelőre elég nehéz lenne megvalósítani.)

A Xiaomi hajlítható mobilja egyébként azért is nagyon várós, mert cirka feleannyiba kerülhet majd, mint a Samsung Galaxy Fold. Mondjuk mióta a koreai gyártó arra kényszerült, hogy visszahívja flexibilis okostelefonját, azóta szinte az összes ilyen jellegű mobillal készülő vállalat mélyen hallgat, és ez a Samsung, illetve a Huawei mellett érvényes a Xiaomira is.

Forrás: LetsGoDigitalGSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid