Ez lenne a Vivo új, szinte teljesen kávamentes mobilja?

0

Mostanában a hosszabb üzemidő elérése és stabilitás helyett inkább vékonyságra meg az egyre durvább kijelző/előlap arányra törekednek a gyártók, ami kétségkívül sok felhasználónak okoz örömet, mások meg talán épp bosszankodnak miatta. Tetszik vagy sem, ez a trend, de igazán átütő eredményt – ne legyen semmi az előlapon, csak a kijelző – még nem ért el egyetlen manufaktúra sem. A kínai Vivo a legfrissebb értesülések alapján azonban lehet, hogy megvalósította azt, amit eddig senkinek sem sikerül: a szinte 100 százalékos képernyő/előlap arányú okostelefont. 

A minap kiszivárgott néhány állítólagos fotó, amiken egy olyan mobil látható, melynek nincsen semmi más a frontoldalán, csak a hatalmas kijelző. Nem látni sem az előlapi kamerát, vagy más érzékelőt, de még egy az Apple munkásságát idéző szigetecskét sem találni. Egy minimális perem van, és ennyi az egész. A fotókon kívül semmi nem derült ki, azt sem tették közzé, hogy milyen márkájú okostelefon szerepel a képeken, viszont a felhasználói felület a kínai Vivo Funtouch OS-ére hajaz.

Ami még érdekesség a képen az a “Half Screen” vagyis “fél kijelző” ikon, aminél egy ujjlenyomat-olvasót láthatunk. Talán a Vivo továbbfejlesztette a kijelzőbe épített biometrikus szenzort, és már nem csupán egy bizonyos helyen működik, hanem a megjelenítőnek immáron az egyik fele használható lesz erre a célra?

Nyilván lehetséges, hogy ez az egész egy nagy kamu, vagy esetleg olyan prototípust látunk, aminek még igencsak messze van a kereskedelmi forgalomba való kijutása. Mindenesetre a kiszivárgott képek előrejelzik valamelyest, hogy milyen irányba haladnak az okostelefon kijelzők, avagy a fejlesztésükkel foglalkozó gyártók.

GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid