Megint feltűnt a Nokia 9, és kép is van róla

0

A Nokia 9 ismét a reflektorfénybe került, elsősorban azért, mert újabb hivatalos szervnél kapta meg a forgalomba kerüléshez szükséges tanúsítványokat, és egyúttal – újra – lelepleződött néhány fontosabb jellemzője. Ezek mellé van még egy kiszivárgott renderképünk is, hogy szabadon tudjatok gyönyörködni a készülékben, már ha a kép valóban a kérdéses telefont ábrázolja.

Hála az FCC irodájának megismerhetünk ezt-azt a Nokia 9-cel kapcsolatban. Egy a tanúsítványi procedúrával kapcsolatos dokumentumról készült képernyőkép alapján tudni véljük, hogy egy 5.5 colos kijelzőt kaphat a mobil, ráadásul egy LG által gyártott OLED paneles megoldást. Ezzel a Nokia 9 lesz az első olyan HMD gyártotta készülék, amelyben OLED képernyő található, de az öröm egyelőre limitált, ugyanis nem tudjuk pontosan milyen felbontású – QHD? – és képarányú lesz a szóban forgó megjelenítő. A kiszivárgott render persze ad némi támpontot ez ügyben, a telefon szemlátomást illeszkedni fog a kurrens trendekhez.

A burkolat alatt egy Qualcomm Snapdragon 835 fog dolgozni, ami az idei év csúcshardvere, a futtatott rendszer pedig Android 8.0 Oreo lesz. Azt nem tudjuk, hogy mennyi operatív memória jár a chipset mellé, de a 128 GB-os belső tárhely, ami UFS 2.1 szabványú lesz, és a Samsung műhelyeiből kerül elő, mindenképpen kecsegtetően hangzik.

Az elsődleges duál kamera érzékelői 12 és 13 megapixelesek lesznek, a szelfikamera pedig talán elsőre kiábrándító 5 megapixeles felbontását talán oldja a friss pletyka, mely szerint szintén egy duál kiépítésű apparátusról van szó.

Az akkumulátor ha minden igaz 3250 milliamperórás kapacitással bír, és támogatja a 18W-os gyorstöltést. A Nokia 9 még nem lesz elérhető az ünnepek ideje alatt, de annak semmi akadálya, hogy januárban a boltokba kerüljön, legalábbis a pletykák szerint. Sőt, olyanokat is csiripelnek a verebek, hogy január 19-én egy különleges rendezvény keretein belül fogják leleplezni a mobilt, mégpedig a Nokia 6 utódjának társaságában.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid