Videón a világ első hajlítható okostelefonja

0

Az Android Authority munkatársa szerzett magának egy példányt a Royole által gyártott FlexPai készülékből, ami jelenleg az első és egyetlen hivatalosan is bemutatott hajlítható kijelzős mobil. Az újságíró kolléga készített egy videót a szerkezetről, és azzal együtt megosztotta tapasztalatait a készüléket illetően, hogy kicsit könnyebben tudjunk véleményt alkotni a hajlítható telefonokról, és azok létjogosultságáról.

Nyilván nem egy két perces kisfilm alapján fogunk autentikus ítéletet hozni egy mondhatni születőben lévő termékkategóriáról, de azért már sejteni lehet bizonyos dolgokat. A hajlíthatóság miatt mindenképpen organikus panel (OLED) fog kerülni ezekbe a készülékekbe, így a képminőség valószínűleg nem lesz alku tárgya, és erről ebben az esetben sincsen szó. A FlexPai megjelenítője AMOLED technológiát használ, és hajtás nélkül akár táblagépnek is beillene, viszont összecsukva már egy jóval kezelhetőbb nagyságú kijelzőfelületet kapunk.

A burkolat alatt 7 nanométeres csíkszélességű Snapdragon 8150 lapkakészlettel találkozunk, ami a jövő év egyik legfontosabb felsőkategóriás hardvere lesz, így a FlexPai teljesítményét sem érheti panasz. Viszont a szoftver egyelőre nagyon félkész állapotban van, messze nem olyan reszponzív, mint ahogyan az ember elvárná, sokszor a mobil nem tud mit kezdeni az összehajtás vagy szétnyitás tényével, alkalmazások fagynak ki, vagy rosszabb esetben az egész készülék. A videó készítője a telefonban található mechanizmust eléggé törékenynek érezte, így hiába kapott hitelesítést 200 ezer hajlításra, úgy látszik, ilyen téren még bőven van hova fejlődni.

Akárhogy is nézzük, a FlexPai mégis első a fajtájából, és egy relatíve kis, ismeretlen cég mutatta be, ami mindenképp enyhítő körülménynek számít. Innentől kezdve már csak rajtunk áll, mennyire szavazunk bizalmat ezeknek a készülékeknek, viszont ez a modell egyáltalán nem való az átlagos felhasználó számára, többek között a 3000 dolláros ára, és a jellege miatt sem. Legalábbis egyelőre nem. Tekintsük inkább afféle kísérleti eszköznek, amiből elsősorban a fejlesztők tudnak majd profitálni a közeljövőben, vagy a nagyon elvetemült, újdonságra éhező tech örültek.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid