YotaPhone 2 – ár és megjelenés

1

Ha emlékeztek, még novemberben adtunk hírt a YotaPhone 2 érkezéséről, ami egy orosz fejlesztésű okostelefon, két kijelzővel. Az egyik egy megszokott AMOLED megoldás, míg a hátlapon egy energiatakarékos e-ink kijelző feszít, pontosan olyan, mint amilyen az e-book olvasókban is található. A mobil a tegnapi napon hivatalosan is bejelentésre került Londonban, így végre árat is tudunk mondani.

Yota-YotaPhone-2

Ugyan a készülék specifikációi inkább a tavalyi csúcsmobilokhoz mérhető, az ára ehhez képest egészen borsos lett: 32 220 orosz rubel, vagyis 600 dollár. Persze lehetséges, hogy sok embernek így is megéri az üzlet, hiszen az e-ink kijelző – ami a telefon legnagyobb dobása – bőségesen kárpótolja a jövendőbeli vevőket. A elektromos tintával működő kijelzők legfontosabb tulajdonsága a hihetetlen energiatakarékosságuk – csak akkor fogyasztanak áramot, amikor frissülnek, tehát használatukkal megtöbbszöröződhet az üzemidő. Ami hátrány lehet (bizonyos esetekben), hogy a kijelző monokróm, azaz fekete-fehér színárnyalatokkal dolgozik. Tehát egy ilyen panel található a YotaPhone hátlapján 4.7 colos méretben, 540×960-os felbontással, 235 ppi-vel, 16 árnyalatos megjelenítéssel.

A készülék többi specifikációja átlagosnak mondható: 5 hüvelykes Full HD AMOLED kijelző az előlapon, négymagos Qualcomm Snapdragon 800 proci 2.2 GHz-es magokkal, 2 GB rendszermemória, 32 GB belső tárhely, 2500 mAh-s akkumulátor. Az előlapon egy 2.1 megapixeles, a hátlapon pedig egy 8 megapixeles kamera segít megörökíteni az emlékezetes pillanatokat. A mobilon 4.4 KitKat fut operációs rendszer gyanánt.

A készülék csupán 8.95 mm vastag, ami egészen jó, ha azt vesszük, hogy mind a két oldalán van egy kijelző. A héten indul az európai értékesítés az Egyesült Királyságban, amihez még húsz további ország csatlakozik be az idén.

Nektek ezért az összegért kellene a YotaPhone 2?

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid