10 legjobban várt 2016-os csúcsmobil

2

Már így az év elején is sok mindent lehet tudni, illetve sejteni a különböző gyártók 2016-os terveiről. Most 10 olyan csúcsmobilt veszünk sorra, amiket valószínűleg rengetegen várnak.

1. Samsung Galaxy S7

Az egyik legjobban várt 2016-os csúcsmobil természetesen a Galaxy S7, amiről már töménytelen mennyiségű pletyka látott napvilágot. Több modell is várható, lesz sima és hajlított kijelzős, illetve a kijelzőméret tekintetében is lehetnek eltérések. Jelen állás szerint az a legvalószínűbb, hogy lesz egy 5.1-5.2 colos S7, illetve egy nagyobb, 5.5-5.7 colos S7 edge (vagy edge+).

Exclusive-Galaxy-S7-Leak-Shai-Mizrachi

Az S7 modellek valószínűleg kétféle processzorral kerülnek majd piacra, Európába az Exynos 8890 hajtotta modell juthat, de lesz Snapdragon 820-as változat is, egyaránt 4 GB RAM-mal. Egyébként minkét hardver bivalyerős, nagyjából egy szinten teljesíthetnek az eddigi hírek alapján.

s7-leak

Külsőleg valószínűleg nem lesz komoly megújulás az S6-hoz képest, de javulhat a kamera, és sokan bíznak abban, hogy visszatér az S5-ből a vízállóság és a microSD foglalat, bár az utóbbiakkal kapcsolatban elég ellentmondó hírek érkeztek eddig.

A friss széria bemutatója február 21-én várható, és márciusban már meg is jelennek az újdonságok. Az aktuális Galaxy S7 híreket itt találod.

2. iPhone 7

Koncepció

Koncepció

Ugyan nem androidos készülékről van szó, de azért illik megemlíteni pár szó erejéig az Apple következő csúcsmobilját is. Ennek ugyan a bemutatója még messze van, de van már 1-2 érdekes pletyka róla. Kijelzőbe szerelt ujjlenyomat-olvasóról, vízálló kivitelről, az antennacsíkok eltűnéséről és USB-C portról is lehetett már olvasni.

3. LG G5

Az LG G5 is egy nagyon érdekes készüléknek ígérkezik. Lehetséges, hogy a gyártó fémházra vált, és állítólag írisz-szkenner is kerül a csúcsmodellbe. A kijelző 5.3-5.5 col körüli lehet, természetesen QHD felbontással, és nem kizárt, hogy lesz egy másodlagos megjelenítő is, akárcsak az LG V10 esetében.

LG V10

LG V10

A meghajtásról a Snapdragon 820 gondoskodhat 3 vagy 4 GB RAM társaságában, és a kamera mindenképpen kiemelkedő lesz. Egyes hírek szerint egy hatalmas, 1/2 colos Sony szenzor kerülhet a mobilba, mások szerint viszont dupla hátlapi kamera mellett teszi le az LG a voksát.

Friss LG G5 hírek itt.

4. Huawei P9

A Huawei már a világ 3. legnagyobb mobilgyártója, így természetesen az idén érkező P9 is ott van a figyelem középpontjában. A készülék márciusban jöhet 5.2 colos kijelzővel, de azt még nem tudni, hogy a vállalat meglépi-e a QHD felbontást, jó esély van arra is, hogy maradnak a Full HD-nél, ami egyébként teljesen érthető is.

Huawei P8

Huawei P8

A hardver kiléte nem kérdéses, egyértelmű, hogy az új Kirin 950 kerül majd a készülékbe, ami rendkívül erős, bár grafikai téren azért elmarad az Exynos 8890-től és a Snapdragon 820-tól. RAM-ból 4 GB a legvalószínűbb, de egyes vad pletykák szerint 6 GB-ot szerelnek a P9-be.

A kamerával kapcsolatban itt is hallhattunk már szóbeszédeket dupla hátlapi megoldásról, és bár ez még kérdéses, az szinte biztosra vehető, hogy komoly fotózási képességekkel ruházza fel a Huawei az új csúcsmobilt.

Huawei P9 híreinket itt találod.

5. Sony Xperia Z6

Az Sony új csúcsmobiljairól is rengeteg pletykát lehetett hallani az utóbbi időben. Egyes értesülések szerint 5 modell alkothatja majd a Z6 szériát a 4 colos Z6 Minitől kezdve a 6.4 colos Z6 Ultráig:

  • Xperia Z6 Mini: 4 colos kijelző
  • Xperia Z6 Compact: 4.6 colos kijelző
  • Xperia Z6: 5.2 colos kijelző
  • Xperia Z6 Plus: 5.8 colos kijelző
  • Xperia Z6 Ultra: 6.4 colos kijelző

Ezeket a legkisebb modell kivételével a Snapdragon 820 hajthatja 3-4 GB RAM társaságában.

Son-Xperia-Z6-concept

Mások szerint nem lesz ennyi különféle készülék, a Sony két fő zászlóshajóval készül az évre, az egyiket májusban, a másikat pedig szeptemberben mutathatják be. Abban azonban a legtöbb forrás egyetért, hogy némileg változni fog a dizájn, valószínűleg fémre cserélik az üveg hátlapot.

A Sony Xperia Z6-tal kapcsolatos legfrissebb híreket itt éred el.

6. Xiaomi Mi 5

A Xiaomi új csúcsmodellje rengeteget késik, hiszen bevárja a gyártó a Snapdragon 820-as processzort, de most már valószínűleg nincs túlzottan messze a bemutató. Az ütős hardverhez 4 GB RAM kerül majd, és állítólag két méretben is érkezik a készülék. A sima Mi 5 egy 5.2 colos panelt kaphat, a Mi 5 Plus pedig 5.7 colos lehet, természetesen mindkettő QHD felbontással.

Xiaomi-MI-5

A kivitel mindenképpen prémium lesz, és néhány renderkép, illetve egy videó is kiszivárgott már a Mi 5-ről.

A Xiaomi Mi 5 híreinket itt érheted el.

7. Meizu Pro 6

A Meizu Pro 6-ról egyelőre nagyon kevés dolgot lehet sejteni. A kijelző minden bizonnyal QHD felbontású lesz, és Super AMOLED technológiát használ majd. A processzort szinte biztos, hogy a Samsung fogja gyártani, de nem az S7-be szánt Exynos 8890-ről van szó (ezt kisajátítják maguknak), hanem az új, csökkentett órajellel bíró Exynos 8870-ről, ami egyébként szintén rendkívül erősnek ígérkezik.

RAM-ból biztosan nem megy 4 GB alá a Meizu, az akksi pedig valószínűleg elég méretes lesz.

8. Oppo Find 9

Az Oppo új csúcsmobilja a Mi 5-höz hasonlóan elég sokat késik, és minden bizonnyal itt is a Snapdragon 820 áll a háttérben. A processzor tehát megvan, más érdembeli hír azonban egyelőre nincs a készülékről, találgatni meg nem sok értelme van. Amint lesz valami infó, azonnal beszámolunk majd róla.

9. OnePlus 3

Koncepció

Koncepció

A OnePlus szinte berobbant a piacra a One-nal, valóban egy remek árú csúcskészüléket kaptunk, igaz, eleinte erősen limitált mennyiségben. A folytatás már kevésbé lett sikeres, de ez nem tántorította el a gyártót, és már dolgoznak a OnePlus 3-on. A készülék Snapdragon 820-szal érkezhet, és állítólag maradnak a Full HD felbontásnál, más azonban eddig nem derült ki a mobilról.

10. HTC One M10

A HTC mostanában elég nagy bajban van, az M8 és az M9 sem fogyott túl fényesen, ráadásul folyamatos a romló tendencia. A komoly pénzügyi gondok ellenére nem adják fel a küzdelmet, idén valószínűleg megérkezik az M10, bár a neve lehet hogy végül más lesz majd.

HTC One A9

HTC One A9

Tavaly már megkezdődött egy megújulás a HTC-nél dizájn terén, a One A9 és a nagyobb méretű One X9 is egy friss kinézetet kapott, ami sokak szerint az iPhone-okat idézi.

Valószínűleg az új csúcsmodell esetében is hasonló lesz a formavilág. Konkrétumokat sajnos még nem tudunk, de minden bizonnyal marad a HTC-re jellemző prémium kivitel, valamint a kiváló hangzás.

Te melyik 2016-os készüléket várod a legjobban?

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid