4 maggal is brutálisan erős lesz a Snapdragon 820

1

A Qualcomm leleplezte az új csúcshardverébe, a Snapdragon 820-ba szánt Kryo processzormagokat, amik nagyon komoly teljesítményt ígérnek. Ezt erősíti meg egy kiszivárgott AnTuTu eredmény is.

A Snapdragon 810-ben ARM Cortex magok teljesítettek szolgálatot, de a Snapdragon 820-nál visszatér a Qualcomm a korábbi szokásához, azaz saját fejlesztésű processzormagokat fognak használni, amiket most hivatalosan is bemutatott a gyártó. Az új, 64 bites Kryo egységek már 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek, és akár 2.2 GHz-es órajelen is tudnak működni. Ezekből négy darab kerül az új chipsetbe. A gyártó szerint az új magok kétszer akkora teljesítményre képesek, mint az előző generáció, és emellett sokkal energiatakarékosabban is működnek.

snapdragon-820-kryo-cpu-sidebar

A Snapdragon 820 tehát kétségtelenül nagyon erős lesz, de azért akad bőven versenytársa. Olyan egységekkel kell majd tartania az iramot, mint a 10 magos Mediatek Helio X20, a Huawei Kirin 950, vagy a Samsung új, Mongoose magokat használó hardvere. Azt még nem tudjuk, hogy ezek közül melyik chipset lesz a legjobb, de a jelenlegi kínálatot biztosan veri a Qualcomm fejlesztése, legalábbis ez derül ki egy nemrég kiszivárgott AnTuTu eredményből.

Green-Orange-X1-Pro-with-Snapdragon-820 Snapdragon-820-Antutu-benchmark-score

A Snapdragon 820-at használó készülék egész pontosan 83.774 pontig pörgette a tesztprogram számlálóját, ami messze túlszárnyalja például a Snapdragon 810 teljesítményét, de még az Exynos 7420-ra is több, mint 10 ezer pontot ráver.

Qualcomm, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid