Az amerikai hatóságok fontolgatják a Honor tiltólistára helyezését

0

Korábban már írtunk arról, hogy nem mindenki hiszi el, hogy a Honor valóban különálló cég lett, miután elváltak útjai a Huaweitől, és így az sem vehető biztosra, hogy nincsenek kapcsolataik a kínai kormánnyal. Republikánus politikusok lobbizni kezdtek azért, hogy a brand ne férhessen hozzá amerikai technológiákhoz. Úgy látszik, a kezdeményezésnek megvan a maga támogatottsága, mert az amerikai hatóságok már valóban fontolgatják a cég tiltólistára helyezését – derült ki a The Washington Post legújabb jelentéséből. 

Az USA biztonsági szervei jelen pillanatban is azt vitatják, hogy a Honor, a Huawei korábbi brandje felkerüljön-e egy exportálási feketelistára, vagy sem. Az információ a The Washington Post-tól származik, akik úgy tudják, hogy a Pentagon és az Energiaügyi Minisztérium szeretné a céget az úgynevezett “entity list”-re helyezni, vagyis olyan vállalatok közé sorolni a Honor-t, amelyeknek tilos amerikai vállalatokkal kereskedni, amerikai szabadalmakkal élni, hacsak erre külön engedélyt nem kapnak. Nem mindenki támogatja ezt az elképzelést, a Kereskedelmi és a Külügyminisztérium ellenzi az ötletet.

Nincs tehát egységes álláspont a Honor ügyének tekintetében, de a képviselőház külügyi bizottságának vezető republikánusai kijelentették, hogy a cégre ugyanazoknak a technológiai exportálással kapcsolatos aggályoknak kellene vonatkoznia, mint a Huaweire, mert ugyanúgy egy a kínai állam által támogatott vállalatról van szó.

A The Washington Post emlékezteti olvasóit arra, hogy a Honor jelenleg a Zhixin New Information Technology nevű konzorcium tulajdonában van, ez egy olyan üzleti tömörülés, amelyet két, a sencseni önkormányzathoz erősen kötődő, államilag támogatott befektető alapított. Akik a Honor tiltását ellenzik, azzal érvelnek, hogy a brand nem gyárt nukleáris anyagokat vagy alkatrészeket, és nem értékesítik a készülékeiket az USA-ban, így aztán nem sok értelme volna megtiltani nekik, hogy amerikai vállalatokkal kereskedjenek. Állításuk szerint egy ilyen döntés több kárt okozna az amerikai gazdaságnak, mint Kínának.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid