A Sony Xperia Z5 kamerája kerülhet a Samsung Galaxy S7-be

1

A Sony mobilos részlege nem remekel az utóbbi időben, a kameraszenzorokat gyártó ágazatuk viszont virágzik, rengeteg gyártó használja fel az egységeiket. A Samsung is előszeretettel fordul a Sony-hoz, ha kamerákról van szó, és talán így lesz ez az új Galaxy S7 esetében is.

Rendre Sony szenzorral szerelt mobilok teljesítenek a legjobban fotózás terén, a japánok egysége van például az LG G4-ben és a Galaxy S6-ok egy részében is. Egy nemrégiben felállított toplistában azonban a Sony csúcsmobilja, az Xperia Z5 került az élre. Bár az eredmény vitatható, azért mindenképpen jó hír, hogy a Samsung a következő zászlóshajójába ugyanezt a szenzort szeretné szerelni.

Egész pontosan a IMX300-ról van szó, ami eredetileg egy 25 megapixeles egység, 192 pontos hibrid autofókusz rendszerrel. Egy minimális levágásnak köszönhetően az Xperia Z5 4:3-as képaránnyal 22.85 megapixeles, míg 16:9-ben 20.14 megapixeles felvételek készítésére képes, a fókuszálás gyorsasága pedig a 0.03 másodpercet is elérheti, ami jelenleg a leggyorsabb megoldás a mobilos piacon.

sony-xperia-z5-sensor

A Samsungnak vagy egyébként saját szenzora is, és az S7-be vegyesen kerülhet felhasználásra a két kamera. A hírek szerint a dél-koreaiak új, ISOCELL egysége 20 megapixeles, és mivel nem hirdethetnek egy csúcsmobilt két különböző felbontással, így a Sony szenzor felbontását is ehhez igazítják majd, azaz nem használnak ki minden pixelt (akárcsak a Z5 esetében). Mindez egyébként egyáltalán nem újdonság, a Galaxy S6 is kétféle hátlapi kamerával került forgalomba, és csak a véletlenen múlik, hogy ki milyen verziót kap. Egyébként minimális a különbség, úgyhogy nem is érdemes ezen agyalni.

A Galaxy S7 bemutatója minden bizonnyal jövő év elején lesz, de pontos időpontot még nem tudunk. A mobilról viszont már elég sok minden kiszivárgott, itt találod a korábbi cikkeinket.

PhoneArena, GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid