Úgy néz ki, nem lesznek idén új Huawei Mate telefonok

0

Igazából a Huawei P50 mobiloknak már rég meg kellett volna érkezniük, de a kínai cég jelenleg olyan helyzetben van, ami jócskán megnehezíti a zászlóshajók piacra dobását. Az amerikai kormányzat által kirótt tiltások azonban nem csupán ezt a szériát, hanem a másik nagy prémium mobilcsaládot, a Mate telefonokat is fenyegeti. Olyannyira, hogy a friss szóbeszédek szerint el is kaszálták a Mate 50 sorozatot.

Ha minden jól megy, a Huawei P50 telefonok, ha késve is, de megjelennek, a gyártó már szinte le is leplezte őket, vélhetően innen már nem fognak visszakozni. A Mate 50 készülékekről viszont az a hír járja, hogy egyáltalán nem fognak piacra kerülni.

Az értesüléseket szolgáltató kínai bennfentesek szerint a Huawei kénytelen korlátozott erőforrásait a P50 telefonokra koncentrálni, máskülönben azokról is lemondhatnak, így a vállalat vezetői inkább azt választották, hogy a Mate 50 széria megjelenése maradjon el. Ilyesmire nem volt példa azóta, hogy 2013-ban a legelső Mate megjelent, ami akkoriban még nem is kifejezetten egy prémium készülék volt, sokkal inkább egy megfizethető középkategóriás phablet, ez is volt népszerűségének kulcsa.

Huawei Mate 40 Pro

A Huawei Mate 50 mobilok kaszája sajnálatos, azonban mégis érthető döntés volna a vállalat részéről, hiszen mióta az amerikai kormány megtiltotta nekik az USA szabadalmainak használatát, azóta az alkatrész ellátásuk mondhatni csak kínlódik. Attól függetlenül, hogy mennyire valósak vagy sem az amerikai aggályok a gyártóval szemben, nagy kár ezekért a telefonokért, mert a Huawei Mate mobilok mindig is kiemelkedő szereplői voltak az okostelefonok világának.

A veszteség tehát tényleg nem csak a kínai gyártóé, hanem mindenkié, hiszen a vásárlók meg lesznek fosztva egy remek készüléktől, készülékektől. Reményre adhat okot, hogy ezek egyelőre csak szóbeszédek, szóval nem feltétlenül kell még temetni a Mate 50 mobilokat. Mondjuk tekintve a gyártó jelenlegi nem túl rózsás helyzetét és a P50 mobilok nagy csúszását, az a valószínűbb, hogy idén tényleg nem fogunk találkozni a Mate zászlóshajókkal.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid