Első kép az LG G3-ról, plusz néhány új infó!

0

Közeledik az LG G3 bemutatója, és ennek megfelelően egyre több információ szivárog ki. Volt pár ellentmondás is a korábbi hírekben, most azonban valószínűleg kitisztult a helyzet…

Megjelent az első valódinak vélt kép az LG G3-ról, amin sajnos csak a kijelző egy része látszik, így a design-ra nem lehet következtetni belőle, de legalább látunk pár új információt az Antutu benchmark-ban. Az első lényeges dolog a QHD kijelző, de ezt már eddig is nagy biztossággal tudni lehetett. Sokkal érdekesebb azonban a GPU, ami a kép szerint Andreno 330-as lesz. Ez sajnos elég rossz hír, mivel a Snapdragon 800-as és 801-es chipsetekben van ez a típus, és az újabb Snapdragon 805 már Adreno 420-al jön majd.

lg-g3-display

Az Übergizmo információi szerint teljesen biztos forrásból származik a kép, azaz 99%, hogy tényleg az LG G3 van rajta. Így pedig minden valószínűséggel a Snapdragon 801 hajtja majd a készüléket (az S800 értelmetlen lenne), ami azért csalódás, mert a G2 Snapdragon 800-as hardverével anno tudtak újat nyújtani (a Galaxy S4-ben és a HTC One-ban is csak S600 van). És így végső soron lemaradásba kerül az LG új csúcsmodellje, mivel az S5, az új HTC One, és az Xperia Z2 is már korábban bemutatkozott ugyanolyan hardverrel. Persze mondhatjuk, hogy ott a QHD kijelző, de ez inkább csak parasztvakítás, ráadásul fölöslegesen igényel több erőforrást, mivel az emberi szem már nem látja a különbséget a full HD-hez képest.

Ami még feltűnik a képről, hogy a kijelző körüli káva talán valamivel vastagabb, mint a G2-é, azaz ezen a téren is hátralépés történhet, de persze ez csak akkor lesz biztos, ha méretarányosan össze tudjuk majd hasonlítani a két készüléket. A kijelző pontos mérete egyébként még nem tisztázott, az eddigi pletykák szerint 5.5 colos lesz, de 5.2 és 5.5 között bármi elképzelhető. Amit még sejteni lehet, az a 3GB RAM és a 32GB-os háttértár, de ezek sem nyertek megerősítést eddig.

Korábban arról is beszámoltunk már, hogy víz- és porálló lesz az új LG csúcsmodell, ami nem lenne rossz, de ezzel is csak felzárkózni tud majd a többi jelenlegi versenytársához.

LG-G3-Specs

Összességében tehát csalódottak vagyunk, mivel sokkal nagyobbat robbanhatna az LG G3, ha pár hónappal később jelenik meg, de már Snapdragon 805-tel. A bemutató időpontja május 17-e lesz, amit az új hírek tudatában is várunk, és bízunk benne, hogy azért csak fel tud majd mutatni valami újat az LG. A korábbi híreket a készülékről itt olvashatjátok.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid