Ezek voltak a leggyorsabb csúcsmobilok és középkategóriás telefonok áprilisban

0

Az AnTuTu csapata minden hónap elején közzétesz két összesítőt az előző hónap leggyorsabb készülékeivel. Az egyikben a csúcskategóriás modellek sorakoznak fel, a másikban pedig az elérhetőbb áron futó, középkategóriás telefonok. Ezekből a toplistákból könnyen kideríthetjük azt is, hogy mely lapkakészletek, hardverek kínálják a legnagyobb nyers számítási teljesítményt.

A csúcskategóriás okostelefonok kategóriáján belül ez bizony a Snapdragon 8 Gen 3. Az AnTuTu mérései alapján a tíz leggyorsabbnak ítélt okostelefon közül az első négy belsejében az amerikaiak chipkészlete zakatol. A listán akadnak még MediaTek Dimensity 9300 lapkával szerelt csúcsmobilok is, de 10-ből 7 borítása alatt Snapdragon processzor van.

Az első helyezett egy gamer mobil, mégpedig az Asus ROG Phone 8 Pro, amely 2 120 210 pontos átlageredményt szerzett a benchmark alkalmazásban. A második helyezett az iQOO 12, amely 2 092 252 pontot szerzett. A bronzérem a Red Magic 9 Pro+-t illeti. A negyedik helyen a Vivo X Fold 3 Pro szerepel, amelyet a Vivo X100 Pro követ.

Az előbbiben még Snapdragon 8 Gen 3, utóbbiban már MediaTek Dimensity 9300 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A sort az iQOO 12 Pro, az iQOO Neo 9 Pro, az Oppo Find X7 Ultra, a Vivo X100 és a OnePlus 12 zárja. Ezen készülékek mindegyike 2 millió feletti eredményt szerzett.

A középkategóriás mezőnyben a Snapdragon 7+ Gen 3 viszi a prímet. Az első két helyezett belsejében a szóban forgó lapkakészlet teljesít szolgálatot, ezek egyébként a OnePlus Ace 3V és a Realme GT Neo 6 SE. A harmadik helyezett egy Dimensity 8300-Ultra meghajtású okostelefon, egészen pontosan a Redmi K70E.

A K70E-t két Snapdragon 7+ Gen 2 chippel felvértezett modell követi a sorban. Ezek a Realme GT Neo 5 SE és a Redmi Note 12 Turbo. A következő három mobil belsejében Dimensity 8200 végzi a számításokat, ez a chipset hajtja az Oppo Reno 11 5G, az iQOO Neo 7 SE, az iQOO Z8 és a Redmi Note 12T Pro modelleket.

A tizedik helyezett a OnePlus Ace, amelynek lelke egy Dimensity 8100 Max lapkakészlet. A készülék úgy került fel az összesítőre, hogy bemutatására 2022-ben került sor, a vagyis a technológiai világ mércéjével mérve már nem mai darab. Azért érdemes megemlíteni néhány dolgot ezekkel a toplistákkal kapcsolatban, hogy a lehető legjobban kontextusba helyezhessük őket.

A bennük szereplő pontszám az egyes modellekre vonatkozó átlageredmény, nem pedig a legmagasabb pontszám, amelyet valaha egy ilyen készüléken mértek, és csak akkor kerülhet fel a listára egy okostelefon, ha legalább ezer darabon lefuttatták az AnTuTu benchmarkot.

A listán mindig az az operatív memória és belső tárhely konfiguráció jelenik meg, amelyik a legmagasabb pontszámot kapta (ez nem feltétlenül az, amibe a legtöbb RAM-ot és tárhelyet pakolták). Azt sem hátrányos megemlíteni, hogy ezekre a listákra csak olyan készülékek kerülnek fel, amelyeket Kínában forgalmaznak, és amelyeken Kínában futtatták le a szintetikus teszteket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid