Feltűnt a színen a Samsung Galaxy J5 (2016)

1

Ha követitek híreinket, akkor nem újdonság előttetek, hogy a Samsung frissíti a pénztárcabarát készülékekből álló Galaxy J szériáját. A Galaxy J1 utódja már szépen csendesen betoppant a piacra, de a küszöböt környékezi a Galaxy J5 2016-os változata is, hiszen valaki egy benchmark programot futtatott le a telefon prototípusán, lebuktatva ezzel néhány fontos jellemzőjét. 

A dél-koreai vállalat már tavaly óta dolgozik a szelfikre kiélezett Galaxy J5 utódán, ami legutóbb akkor tűnt fel, amikor kiderült, hogy Indiába szállították tesztelési célzattal. Akkor kiderült, hogy a mobilnak nagy valószínűséggel 5.2 colos megjelenítője lesz. Most pedig valaki volt szíves, és lefuttatta a GFXBench nevű szintetikus tesztapplikációt a telefonon, az eredményeket pedig a program szépen közzé is tette az adatbázisában.

Samsung-galaxy-j5-2016-sm-j510

Innen tudjuk, hogy az előbb említett – minden bizonnyal Super AMOLED – kijelző felbontása HD lesz, a hátoldalra egy 12 (vagy 13) megapixeles kamera kerül LED villanóval, a képernyő felőli oldalon pedig egy 5 megapixeles szenzorra bukkanhatunk majd. Valószínűleg ez utóbbi is kap segédfényt, hasonlóan az elődhöz. A rendszermemória mérete 2 GB, a belső tárhelyé 16 GB lesz, a számítási feladatokat pedig egy Qualcomm Snapdragon 410 chipset végzi, amelynek négy darab Cortex-A53 magot tömörítő processzorát 1.2 GHz-re skálázták. Az alkalmazás futtatásakor Android 5.1 Lollipop futott a készüléken.

Összegezve: a Samsung Galaxy J5 ráncfelvarrt változata több operatív memóriával (1.5 helyett 2 GB RAM), és egy csöppet nagyobb kijelzővel érkezik majd, ugyanakkor a többi specifikáció nagyjából ugyanaz marad. Valószínűleg ez a készülék is kedvező árazást kap, akárcsak elődje.

forrás: GFXbench, Gadgetzarena via: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid