Kezd helyreállni a kínai okostelefon-piac

0

Nagyjából a csapból is ez folyik, és szinte állandóan rossz hírekről számolnak be a különböző gazdasággal foglalkozó orgánumok, híroldalak, ami nem meglepő, mert a koronavírus-járvány számos módon ártott a világgazdaságnak. Épp ezért, itt az ideje egy kicsit pozitívabb hangvételű hírnek, ami a bolygó egyik legnagyobb okostelefon-piacával kapcsolatos, vagyis a kínaival, amely márciusban mintha elkezdett volna helyreállni.

A Kínai Információs és Kommunikációs Technológiai Akadémia (CAICT) adatai szerint az előző hónap során 21 millió okostelefon talált náluk gazdára, ami háromszoros növekedést jelent a februári állapotokhoz képest. Egyelőre még pezsgőt bontani nem érdemes, mivel ez a szám továbbra is 20 százalékkal elmarad a tavaly márciusi eredményektől, de azért mindenképpen bizakodásra ad okot. Az egyik legjobban teljesítő gyártó az Apple volt, ami 2,5 millió okostelefonon tudott túladni, holott februárban állítólag mindössze 500 ezer készüléküket vásárolták meg Kína határain belül.

Mivel a helyi online és hagyományos forgalmazók folyamatosan térnek vissza a rendes munkaidőhöz, és az ország területén belül működő logisztikai cégek igyekeznek felgyorsítani a szállítmányok mozgását, némileg derűsebben viszonyulhatunk a következő negyedévhez. A Xiaomi legutóbbi fiskális jelentése szerint a márciusi okostelefon eladásaik már elérték a szokásos eredmények 80 százalékát, így aztán a cég pénzügyi vezetője szerint további javulás várható a következő hónapok során. Ennek ellenére továbbra is megfigyelés tárgya lesz, hogyan reagálnak a fogyasztók a gazdasági lassulásra.

Forrás: GSMArena via Reuters

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid