Kitette a Google a Huaweit az Android 10 béta programból

0

Nemrég írtunk róla, hogy megjelent az Android Q (ami a 10-es verzió lesz) harmadik bétája, és a Google végre bevont külsős gyártókat is a tesztelésbe. Ezek között volt a Huawei is, ám az elmúlt napok eseményeinek következtében a kínai vállalattól megvonták ezt a lehetőséget.

Eredetileg a Pixel telefonok mellett 12 külsős vállalat mobiljai vettek részt az Android Q béta programban, olyanok, mint a OnePlus, a Xiaomi, a Sony, a Nokia, vagy éppen a Huawei.

A Huawei a Mate 20 Pro készülékkel képviseltette magát, ám most a Google eltávolította a gyártó mobilját a hivatalos listáról, ami nem sok jót jelent.

Ez a lépés egyébként egyáltalán nem meglepő, hiszen a keresőóriás megvonta az Android licencet a Huaweitől, így az a jövőben semmilyen Google-fejlesztéshez nem férhet hozzá. Bár a szankciók egy részét 90 nappal felfüggesztették, ez leginkább arra jó, hogy a jelenlegi felhasználókat ne érje akkora hátrány, továbbra is kapjanak fontos frissítéseket, és legyen némi átfutási idő. A jövőbeli fejlesztéseket azonban nem kapja meg a Huawei jelen állás szerint, és még az is lehetséges, hogy ősztől az új, saját rendszerükre állnak át.

Fontos még kiemelni, hogy a Google nem önszántából csinálja mindezt, hanem mert meg kell felelniük az amerikai kormány előírásainak.

Kapcsolódó cikkek:

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid