Tronsmart Bang Max hordozható party hangszóró teszt – Maxold ki a bulit

0

A hivatalos bemutató előtt lehetőségünk volt kipróbálni a Tronsmart legújabb termékét. A vállalat azt állítja, hogy „a Tronsmart eddigi legjobbja, és talán 200 dollár alatt a Bang Max lehet a legjobb Bluetooth party hangszóró, amelyről sok audiofil beszél, és alig várja, hogy kipróbálhassa”.

  • Tronsmart Bang Max most bevezető akcióban, 197,66 dolláros áron (~68 ezer Ft) beszerezhető, sőt, ajándékba jár hozzá egy Tronsmart Trip TWS hangszóró!
  • A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

Bár a Tronsmart már nem ismeretlen, azért mégsem mindenki vágja, hogy miről van szó. Szóval beszéljünk egy kicsit erről az audio márkáról. Az alapító, Eric Cheng 2013-ban indította a Tronsmartot a kínai Szilícium-völgyként is emlegetett Shenzhenben. 2018-ban a cég a világ egyik legelismertebb futballsztárját, Luis Suárezt szerződtette márkanagykövetnek, ami alaposan megdobta az ázsiójukat.

Az immáron kvartetté bővült Tronsmart Bang család minden tagja tiszteletét tette nálunk, most pedig a cég zászlóshajója, a Max is megérkezett. Új tesztalanyunk 130 W-os zenei teljesítménnyel, karaoke funkcióval, beépített mikrofon- és gitár bemenettel, valamint LED-es fényshow-val pörgeti fel a következő szabadtéri bulit, tovább erősítve a Ghetto Blaster életérzést.

A Tronsmart termékeknél megszokhattuk, hogy mindig igényes és informatív csomagolásban érkeznek, ezúttal sem volt ez másképp. A fenti képen látható kölyök tacsi, Max nem volt a pakkban, csak egy másik Max, a hangszóró, valamint egy EU szabványos töltő, egy 3,5 mm-es jack kábelt, valamint az elmaradhatatlan papírárú.

A 470 x 190,9 x 270 milliméteres méretekkel és 5949 grammos tömeggel operáló Max matt fekete és stabil műanyag házát nano-szálas, víztaszító szövetháló réteg borítja. A JBL Boombox által újraértelmezett, a 80-90-es évek hiphopgenerációit felnevelő kazettás magnó formát ahogyan elődei, a Bang Max is megőrizte.

Apró, de annál hasznosabb fejlesztés, hogy a fogantyú a korábbi sima felület helyett kapott egy kék színű csúszásgátló betétet. A vizes kézből, mivel IPX6 védelemmel rendelkezik – erősen ömlő víz és vízbemerítés/hullámverés ellen védett minden irányból – nem fog kicsúszni a hangszóró. Másodsorban, a technika súlyából adódóan, ha nincs kéznél egy 6 kilogrammos kettlebell, a Tronsmart Bang Max egy megfelelő helyettesítő lehet felkarunk erősítésére.

Az előlapon a márkanév és felette kilenc vezérlőgomb található. Az ECHO gomb, amely eddig nem volt, igényelhet némi magyarázatot. Ez a visszhang effektek váltására szolgál (Boost, Extra Boost), vagyis az erősítő teljesítményét a hangerőhöz igazítja. Természetesen van egy LED-es visszajelző is, amely jelzi az akkumulátor töltöttségi állapotát.

A hátsó fronton, a vízzáró gumifül alatt találunk egy micro SD kártya foglalatot, egy USB-A csatlakozót, amely két funkciót is betölt. Egyrészt pendrive-ról játszhatjuk le a zenéket vagy powerbankként is funkcionál. Mellette egy AUX csatlakozó ücsörög, amely még mindig legstabilabb és legjobb minőségű csatlakozást biztosít, annak ellenére, hogy az itt használt Bluetooth 5.3 nagyon közel van hozzá minőség terén. Van még két 6,3 mm-es mikrofonbemenet, az egyik gitárhoz is használható, így a hangszóró erősítőként is funkcionálhat. Jár hozzájuk külön-külön hangerő szabályzó, és a bemeneti érzékenységet egy-egy Gain potival kezelhetjük. Végül a reset gomb és a tápkábel DC csatlakozó zárja a sort.

A 130 W-os zenei összteljesítményt két 30 W-os mélyhangsugárzóval, két 20 W-os középső és két 10 W-os magas hangsugárzóval, valamint a két oldalra néző, basszus rásegítés céljából alkalmazott, 2 x 5 W-os 130 mm-es passzív membránokkal hozza össze Max-i barátunk.

A Tronsmart logóval díszített passzív mélysugárzók ismét megkapták az ultra menő, RGB LED-fénygyűrű világítást.

A zajkeltő szerves része a Tronsmart által egyedileg szabadalmaztatott digitális hangfeldolgozási technológia, a SoundPulse. Ez a DSP (Digital Audio Processing) technológia továbbfejlesztett változata. Az 1900Hz-től 2500Hz-ig terjedő sávokban hallható hanghibák ellen kifejlesztett okosság valóban nagyon jól funkcionál. Fontos megemlíteni, hogy a fül ezekre a frekvenciákra a legérzékenyebb, és túlzott mennyiségben sokkal korábban okozhatnak fülfáradtságot, mint más frekvenciák. Szóval kapcsoljuk nyugodtan be a SoundPulse-t, így az ének lágyabb, a hangzás gazdagabb lesz, ráadásul hosszabb ideig nyomathatjuk a zenét anélkül, hogy elfáradna a fülünk.

Sajnos a Stereo Paring gombbal aktiválható True Wireless Stereo (TWS) funkciót, amikor is két hangsugárzó párosítható össze, most nem volt módunk kipróbálni második eszköz hiányában. A TuneConn technológia adta lehetősséggel sem éltünk – és más sem fog – ezzel opcióval ugyanis akár 100 Bang Max hangszóró csatlakoztatása is lehetséges, természetesen vezeték nélkül, a maximális hangtér elérése és a zenei élmény határainak feszegetése érdekében.

A Tronsmart fejhallgatók és hangszórók egy közös okostelefonos alkalmazáson osztoznak, amely a Play Áruházból vagy az App Store-ból ingyenesen letölthető. A Tronsmart app nem tartalmaz semmi extrát, mindent megtalálunk, amire szükségünk van a csatlakoztatott eszközök vezérléséhez. Lejátszás indítása és leállítása, számok átugrása, funkciók bekapcsolása, váltás a bemenetek között, hangszínszabályzó és SoundPulse be- vagy kikapcsolása, RGB LED mód vezérlés, kikapcsolás beállítása, frissítés, leválasztás, és nem utolsósorban a használati útmutató, ami videós formában lentebb is elérhető.

A Tronsmart Bang Max, ahogyan a kategória ász JBL Boombox 3 is SBC kodeket használ, az olyan fejlett kodekek hiánya, mint az apt-X vagy az LDAC, nem főbenjáró bűn. Egyszerű okból, ez nem audiofil berendezés, itt a bulin van a hangsúly!

Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit lehet kihozni a Bang Max-ból, ezért az amatőr technikára rákötöttünk egy profi Godni xtSA elektromos gitárt, majd a Digitech RP-360 XP gitár multieffekt is bevetésre került. A felvétel az önkéntes tűzoltó kollégák szertárában készült, szóval messze nem stúdió körülmények között.

A hangereje az elég nagy, akár otthoni gyakorláshoz is jó, de akárhogy tekergettük a Gain-t, ezzel a basszushangsúlyos gitárral teljesen tiszta hangot nem tudtunk előállítani. Akusztikus gitár szimulációval ki lehet venni a basszusokat, de egy torzított íz marad benne. Sajnos van egy kis késés a megpengett és a megszólaló hang között, ami a gitár erősítőkre nem jellemző, de hát a Max nem is annak készült, ez csak egy kiegészítő funkció. Buliban rádugni egy gitárt vagy esetleg otthon egy kezdőnek megfelelő és olcsó belépő lehet a pengetős világba.

A zenék hallgatása közben a következőket tapasztaltuk:

Ahogy ebben az árkategóriában gyakran előfordul, a hangsúly egyértelműen az alacsony frekvenciatartományon van. A basszusok nagy nyomással rendelkeznek, és a sötét részek tisztán reprodukálódnak, de azért érződik, hogy túl van tolva – elég rendesen – a basszus. Ki kell emelni az erős hangerőt, ami a konkurens termékeknél is megtalálható, de mindig lenyűgöző, amit ilyen hordozható eszközökkel el lehet érni. A lényeg az, hogy ha meg szeretnénk mutatni „tucc-tucc bumm-bumm” stílusban a szomszédoknak vagy kint a téren a panel népének, mi a menő zene 2023-ban, akkor a Tronsmart Bang Max ebben partner lesz.

Megnéztük a magas frekvenciatartományban is, ahol a hangolás módja miatt a csúcsok gyakran elmaradnak az elvárásoktól, de ha figyelembe vesszük a kimenet stabilitását, nem sok okunk van panaszra. A közepek azonban nagyon vékonyak, így sok hangszer és mellékhang hiányzik az igényesebb zenéknél. Egy bizonyos átfedés azonban nem tagadható. Tesztjeink során azt vettük észre, hogy különösen a magas frekvenciatartomány sokkal jobban érvényesül, ha a hangszóró közvetlenül a hallgatóra van irányítva, mint amikor egyszerűen csak az asztalon áll és a szobába sugároz.

A diszkó- és klubközpontúság ellenére a legerősebb Bang nem hagyja veszendőbe menni a vokális reprodukciót. Ez azt jelenti, hogy a rock hangjai, sőt a jazz zenészek is megőrzik természetes hangvilágukat. Azért itt is megvan az a pont, amikor már torzul a hang, azt tapasztaltuk, hogy a torzítás a 80-90%-os hangerő körül kezd beállni.

A félelmetes basszus-visszaadás azonban különösen lenyűgöző. Aki szereti az extra basszussal megvadított szabadtéri bulikat, és megfelelő Bluetooth hangszórót keres a hangosításhoz, aligha talál ennél jobbat ezen az áron.

A gyártó leírása alapján egy feltöltéssel 24 órányi muzsika abszolválható, ha a LED ki van kapcsolva, és az eszköz 50%-os hangerőre van állítva. A több napos teszt alatt, 60-70%-os hangerőn, bekapcsolt LED fényekkel, gitár pengetéssel kb. 18 óra nyúzás után dugtuk áramforrása a ricsajládát. A 18000 mAh kapacitású akkumulátor feltöltéshez 5 óra szükséges, és természetesen zenehallgatás közben is lehetséges az aksi töltése.

Összességében ez egy nagyszerű kültéri hangszóró, amely számos pozitív tulajdonsággal tűnik ki. Egyrészt ott van ez a nagyon menő és masszív retró kialakítás, továbbá az IPX6 védelem, az „RGB LED ritmusdáridó”, a TWS opció, a Bluetooth 5.3 és a baromi hosszú akkumulátoros üzemidő, ami mind-mind pozitív irányba billentik a mérleg nyelvét. A hangszóró kiválóan szól kültéren, de beltérben hiányzik néhány részlet. Azonban nem hangversenyt akarunk nyerni vele, hanem analóg elődjeink életérzését megélni, újra élni, ezért tökéletes társ lépcsőn vagy vízparton üléshez, parkban lógáshoz, kerti partihoz vagy házibulihoz a Bang Max. A karaoke funkciót mikrofon hiányában – igazán adhattak volna hozzá – nem próbáltuk, biztos jó. Gitár erősítőnek egy buliba tökéletes lesz, de ne akarjuk napi szinten a Max-ot használni a húrok szaggatására.

A termék EU raktárból érkezik, a rendelést követően 3-5 napon belül, nincs további szállítási díj, VÁM, ÁFA és egyéb hercehurca, annyit fizetünk, amennyi fentebb írva van!

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid