Videó: többször leejtették a Samsung Galaxy Z Fold 3-at, így bírta!

0

A hagyományos kialakítású okostelefonok esetében az esések és koppanások nem feltétlenül jelentik az adott mobil végét, habár tok nélkül számítani lehet a kijelzőt vagy a hátlapot védő üveg berepedésére, törésére. De mi a helyzet az olyan spéci eszközökkel, mint a hajlítható kijelzős Samsung Galaxy Z Fold 3? Egy YouTube videós utánajárt a kérdésnek, és egészen profi körülmények között tette próbára a dél-koreai vállalat méregdrága készülékét.

A Galaxy Fold 3 keretét a Samsung saját fejlesztésű Armor Aluminium anyagából készítették, ami a gyártó szerint 10 százalékkal masszívabb, mint a telefongyártásban gyakran használt 7000-es alumínium. A külső oldalait pedig mint tudjátok Gorilla Glass Victus üvegbevonat oltalmazza.

Amikor a Samsung Galaxy Z Fold 3 össze van csukva, akkor teljesen úgy viselkedik esések során, mint bármelyik másik okostelefon. A dolgok akkor kezdenek érdekesek lenni, amikor a telefon kinyitva csattan egyet a földön, padlón, járdán. A megjelenítőt oltalmazó PET védőréteg a Samsung ígérete szerint 80 százalékkal strapabíróbb, mint az, amit a Galaxy Z Fold 2 esetében alkalmaztak. Hogy ez mégis mire elegendő, azt az alábbi videó igyekszik bemutatni.

A kijelző körüli megemelt élek és az előre felhelyezett képernyővédő miatt a belső képernyő sokkal jobban teljesített, mint ahogyan azt a legtöbben feltételeztük volna. Akkor sem feltétlenül történik katasztrófa, ha a mobil félig nyitva esik ki a zsebből. A tesztet végző PhoneBuff csatorna videósai szerint a Samsung Galaxy Z Fold 3 tartósabb lehet, mint egy Galaxy S21 Ultra. Ennek ellenére érdemes egy kijelzővédő fóliát applikálni a külső képernyőre is, és bár nem túl nagy a választék, érdemes valamilyen tokot is beszerezni.

Habár a hajlítható kijelzős okostelefon teljesen működőképes maradt az esések után, azért keletkezett rajta néhány igencsak csúf, a szemet bántó kozmetikai sérülés, ami talán elkerülhető némi extra védelemmel. Egy ilyen mobil kijelzőjének cseréje pedig mondanunk sem kell, de iszonyatos összeg. A tokok védik a zsanért is, ami valahogy hajlamosabb a sérülésre, nyilván a telefon kialakítása és a súlyelosztás miatt.

Forrás: PhoneBuff

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid