100 megapixeles kameraszenzoron dolgozhat a Sony

0

A Sony még nem rukkolt elő 100 megapixeles okostelefonokba tervezett kameramodullal, de állítólag már készül egy ilyen konstrukció a színfalak mögött. Az érzékelőt a hírek szerint nem a zászlóshajók számára, hanem prémium középkategóriás mobilokhoz tervezik, legalábbis ezt állítja az értesülések forrása, Digital Chat Station, aki egy általában megbízható infókat szállító ázsiai szivárogtató.

A fejlesztés alatt álló érzékelő állítólag a Sony IMX8-as sorozatának a része lesz. A széria nemrégiben gyarapodott egy új taggal az IMX800 képében, ami egy 54 megapixeles, 1/1,49 colos megoldás, és elsőként a Honor 70 készülékek hátoldalán került alkalmazásra.

Sajnos a hírek forrása nem oszt meg további részleteket a szóban forgó 100 MP-es kameramodul kapcsán, így egyelőre csak feltételezések vannak a várható tulajdonságairól. Mivel a szenzort nem a felsőkategóriás okostelefonok hátoldalára szánja a japán gyártó, valószínűleg nem ez az érzékelő lesz a legjobban felszerelt és/vagy a legnagyobb méretű a kínálatukban.

Digital Chat Station azt is állítja, hogy a Sony dolgozik az IMX9-es sorozaton is, ami sokkal komolyabb tudású szenzorokat foglal majd magában, ezeket kifejezetten a Samsung által készített óriási felbontású és méretű érzékelők ellen kívánják majd harcba küldeni. A dél-koreai gyártó már rendelkezik egy 200 megapixeles telefonokba szánt kameramodullal is, ami az ISOCELL HP1 névre hallgat, a szenzor az előzetes értesülések szerint a Motorola Edge 30 Ultra hátoldalán fog megjelenni, ami várhatóan a jövő hónapban debütál.

Arról is hallani, hogy a jövőre érkező Samsung Galaxy S23 Ultra hátoldalán is ez, vagy egy hasonló modul teljesíthet szolgálatot. Ráadásul a Samsung koponyái állítólag dolgoznak egy olyan nagy méretű szenzoron is, ami még az 1/1,12 colos ISOCELL GN2-t is lepipálhatja.

Nagy méretű érzékelő a Sony felhozatalában is van, hiszen nekik ott van az az 1 hüvelykes megoldás, ami az Xperia Pro-I-ben található. Az érzékelőt eredetileg egy fényképezőgéphez fejlesztették, és a japán mérnököknek nem kevés fejfájást okozott annak beillesztése egy telefon vastagságú készülékbe.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid