Huawei: Túlélünk az Egyesült Államok nélkül is

0

A Huawei mostanában elég nehéz időket él meg, amit a legutóbbi események – valószínűleg nem lesz több 90 napos haladék a kereskedelmi tiltás ellen – csak tovább fokoznak. Ugyanakkor a kínai cég vezetői egyáltalán nem látják olyan borúsan a jövőt, mint ahogyan azt mi gondoljuk, sőt, a vezérigazgató Rei Zhengfei meg van róla győződve, hogy képesek lesznek működni az USA támogatása nélkül is.

Az ázsiai vállalat első embere nemrég azt nyilatkozta, hogy cége képes fennmaradni az amerikaiak segítsége nélkül is. Állítása szerint nagyon sok nyugati vállalat képes olyan termékekkel és alkatrészekkel ellátni őket, melyeknek nincsenek amerikai vonatkozásaik, komponenseik. Ez pedig nagyban növeli az önbizalmukat.

Rei Zhengfei úgy véli, a Huawei bármikor fordulhat ezekhez a cégekhez, hiszen az általuk biztosított kereskedelmi kapcsolat mindig konzisztens volt. Nem nevezett meg egyet sem konkrétan, de mondjuk még az amerikai vállalatok közül sem mindegyik szakította meg a kapcsolatot a kínaiakkal, gondoljatok csak a Qualcommra, amely továbbra is szállít nekik alkatrészeket, és ezért különleges engedélyeket is kértek az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumtól. Zhengfei jóslatai szerint a Huawei pénzügyi helyzete sokkal jobb lesz a következő év első felére, sőt, szerinte egyáltalán nem áll rosszul a cég anyagi szempontból. Ameddig van módjuk amerikai alkatrészek felhasználására, addig megteszik, de boldogulni fognak nélkülük is – állítja a cégvezető.

A kínai vállalat vezérigazgatója ugyanakkor továbbra is abban reménykedik, hogy az Egyesült Államok folytatni fogja a kereskedelmi kapcsolatot vállalatukkal, hiszen több, mint 30 éve ápolnak baráti kapcsolatot nyugati cégekkel, és ezek közül sokan továbbra is szeretnének üzletelni velük. A Huawei tiltása hatással van az amerikai vállalatok egy részére is, példának okáért a Micron legnagyobb ügyfele a kínai cég, aminek ha minden igaz, 87 százalékos nyereségcsökkenéssel kell szembenéznie az idei év negyedik negyedévében.

Az új Mate 30 sorozat egyébként kifejezetten jól startolt Kínában, sok helyen óriási sorok voltak a készüléket árusító üzletek előtt, és már az első napon túllépték az 1 millió eladott példányt. Persze ott szinte senki sem használja a Google szolgáltatásait, Európában egészen más a helyzet. Még mindig nem tudni, mi lesz a hazai megjelenéssel, idén talán nem is lesznek nálunk megvásárolhatók az újdonságok. Sajnos a Google-appok gyors telepítési lehetősége is megszűnt a napokban, így valószínűleg elég kicsi lenne a kereslet nálunk a mobilokra.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid